Offentliga verk

Frukt och grönt 2017 

Konstnärlig gestaltning av allrummet i förskolorna Söderläget och Allard i Laholm. Av tio figursågade oljemålningar fördelas fem till varje skola.

I framtiden måste vi äta mer vegetarisk föda för att rädda jordens klimat. Frukt och grönt är god och nyttig mat. Dessutom kan den vara rolig. Och tänkvärd. Och måleriskt intressant för både barn och vuxna. Den idén kom till mig när jag fick ett uppdrag att göra den konstnärliga utsmyckningen till två olika men identiskt lika gemensamhetsrum i Söderläget och Allarp förskolor i Laholm. Temat är samma, Frukt & Grönt men figurerna olika. Kanske handlar det nu inte bara om vegetabilier utan också något om oss själva.

Rågården 2012

Kurt och hans vänner

Min tanke har varit att skapa figurer med ett personligt uttryck som betraktaren kanske kan känna igen från bekantskapskretsen, familjen eller andra sammanhang. Det skall vara ett slags outgrundliga vänner som man kan fundera kring, vilka är dom, var kommer dom ifrån, vad håller dom på med? Kanske kan dom ge upphov till en ännu inte berättad historia?

Inspiration har jag hämtat från så olika håll som medeltida katedraler, en och annan spårvagnsresa, ett cafébesök samt min egen familj.

Estetiskt har jag arbetat med kontrasten mellan omålad vitcementbetong och lysande färger samt haft den kraftigt mörkockra väggfärgen som förutsättning.

5 reliefer i betong.
Material:
Gjuten betong av vitcement och sand
Flache vinylfärg

Björlandagården 2010

Björlandagården är en sammanbyggd skola och förskola i Torslanda. De båda Skolorna förbinds av en korridor.

Den grundläggande idén har varit att skapa en gemensam identitet genom en bildserie som fördelas på båda skolorna. Barnen ska ha bilder i förskolan som de känner igen när de börjar i den riktiga skolan. Bilderna föreställer barn, vuxna och några fabeldjur. Jag har försökt skapa karaktärer med positiv utstrålning och vackra färger men också innehåller något outgrundligt att fundera över.